Vår berättelse

STJERNKVIST´S HUNSHULT

Efter några år med hus i ett villakvarter så började vi längta ut på landet. Vi letade länge efter ett hus eller tomt som skulle ligga ute i skogen och gärna vid en sjö. Inte en helt enkel uppgift och vi hade nästan gett upp när det här huset kom ut på marknaden. Nu kan vi äntligen börja dela med oss av vår fina oas.


På visningen så såg nog alla andra en halvt förfallen lada, vi såg möjligheter och framför allt en festlokal! Vi försökte att så långt som möjligt bevara så mycket vi kunde och använda vad som redan fanns. På gården har det tidigare funnits sågverk, finsnickeri och allt vad det innebär. Fina ekplankor som putsades och lackades till fina bänkskivor. Golvet var gjort av för tunna plankor för att funka som golv, men efter mycket slipande och kärlek så blev golvet fina bord. Även de gamla ladugårdsportarna slipades och gjordes om till fina bord

Vi har även blivit inspirerade av den amerikanske western så gamla vagnshjul fick agera balkongräcke och en stor härlig kamin fick också flytta in. 


Samtidigt som vi flyttade in så gick vår son sista året på Byggprogrammet. Han letade då efter ett lämpligt projekt att göra sitt projektarbete på. Vad kunde passa bättre än att han byggde en härlig bastu som vi kunde ha nere vid sjön. Efter många många timmar blev den färdig och helt fantastisk!